Aproximació a la cuina de l’Antiga Roma

Roma te una interessant història gastronòmica des que va comença com un petit poble de la península Itàlica fins que va expandir-se per tot l’arc mediterrània. Començant per la base de la cuina mediterrània: Blat, olivera i vinya (Triada Mediterrània) es va anar combinant amb les aportacions dels pobles conquerits.

Josep M.Solias, doctor en Història Antiga per la UB i coautor del llibre “La cuina romana. Per descobrir i practicar“, ens acosta la cuina d’un poble en origen rural que acabaria esdevenint l’Imperi més gran de la història del Mediterrani, amb una selecta i variada gastronomia. Sabíeu  que els sabors, eren ben diferents als actuals (carn mes crua que l’actual s’havia de bullir abans) ? o que els soldats romans avançaven amb els seus exèrcits amb les pròpies “farinetes” que es van expandir així per tot el l’arc mediterrani ? … Us animem a escoltar aquest programa del passat 9/12/12 a l’”En Guàrdia”.

La cuina romana – Entrevista a Josep M Solias – 09/12/2012 – En guàrdia

També podeu consultar bibliografia sobre la cuina i l’alimentació a l’Antiga Roma a les biblioteques universitàries catalanes


Kuanum TV3

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s