Jaume Roca Torras “In Memoriam”

El passat dia 24 de juliol ens ha deixat el nostre amic i ex-president de l’ACHV, Jaume Roca Torras. Descansi en Pau.

Nascut a Manresa (Barcelona) 1928, va cursar els estudis de veterinària a Saragossa acabant-los l’any 1950. Es va especialitzar en la branca de nutrició animal i va ser cofundador de la branca veterinària dels Laboratoris Esteve cap el 1964. Anys més tard va ingressar en el Cos Tècnic Superior Veterinari de l’Ajuntament de Barcelona el 1969 fins la seva jubilació l’any 1993.

Va ser guardonat amb la Creu i la Placa de las Reales Ordenes de San Hermenegildo, Comendador de Número del Mérito Agrícola del Ministerio de Agricultura, Placa de Laboratorios Dr. Esteve, S.A., Medalla del Area de Salut Pública de l’ Ajuntament de Barcelona i per últim Medalla Francesc Macia-2001 de Mèrit al Treball

A partir de la seva retirada professional va dedicar-se als estudis d’història de la veterinària; motiu pel qual va fundar l’Associació Catalana d’Història de la Veterinària juntament amb altres veterinaris i docents a la Facultat de Veterinària de la UAB. Les seves aportacions als congressos d’història de la veterinària i els seus escrits han estat notables.  L’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya juntament amb la seva família van propiciar la donació del seu arxiu a la ACHV de manera que un cop inventariat aviat podrà ser consultable per tots els interessats.

Com us vam notificar anteriorment ja podeu consultar la seva tesi doctoral  “Historia de la Veterinaria en Catalunya (1400-1980)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s