Indicis de la domesticació del camell 3000 anys enrera …

A l’excavació de Sharjah, als actuals Emirats Arabs, s’han trobat nombrosos ossos de camell dromedari datats 3000 anys enrera. Gariebé 10 vegades mes que en qualsevol altra excavació similar. Unes proves que demostrarien que aquests assentaments van ser els primers en domesticar el camell salvatge.

Un equip del Bryn Mawr College ha estat excavant la zona de Tell Abraq i Muweilah, des de principis de desembre passat. No són uns jaciments nous sinó que daten de la dècada dels 1970, quan un jove estudiant d’arqueologia , Peter Magee , avui ja investigador, es va fascinar per la història d’Orient Mitjà.

Magee, raona que la història de la domesticació del camell és clau per entendre l’expansió dels primers assentaments humans, sobre l’any 1000 aC, com a font principal d’alimentació càrnia i làctia. Però encara més pel transport de mercaderies a través del desert, fet que contribuiria al desenvolupaments d’aquestes incipients societats.

Aquest equip d’arqueòlegs ha desenterrat figuretes de camells pintades con cadires de muntar, la qual cosa dona fe de la teoria dels canvis de patrons de transport i comerç basats en el camell com a protagonista principal.

Fonts

Hallan en Sharjah (Emiratos Árabes Unidos) que las primeras evidencias de la domesticación del camello se remontan a 3.000 años atrás / Guillermo Caso de los Cobos (17-01-2012) Terrantiqvae.com)

Sharjah’s 3,000-year-old clue to the first domesticated camels / Marie-Louise Olson (Jan 8, 2012) (thenational.ae)

Burials, Sharjah UAE / Mark Whatmore

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s