75.000 títols a la Biblioteca Digital Hispànica

La digitalització documental és una aposta estratègica per tot servei bibliotecari. En efecte, per un costat es poden assolir unes difusions mai imaginades dels documents que s’ofereixen de forma lliure a través de la xarxa i alhora garanteixen la seva conservació davant l’ús continuat que fan els usuaris en la consulta dels documents originals.

Aquest és el cas dela Biblioteca Nacional de Espanya que en el seu tricentenari,  ha arribat a la gens menyspreable quantitat de 75.000 títols, unes 15 M de pàgines,  de tot tipus de materials – dibuixos, gravats, manuscrits, mapes, fotografies, incunables, premsa històrica … i de qualsevol època,  accessibles a través del seu portal Biblioteca Digital Hispanica (BDH) i Hemeroteca General per les publicions periòdiques.

Darrera dels projectes de digitalització hi ha un gran nombre d’institucions que aposten per l’eliminació de barreres geogràfiques i, en definitiva per democratitzar la cultura a tot el món. I ho fan seguint normes internacionals de digitalització i atenent un protocol de qualitat que eviti errors en aquest procés, ja que la major part de documents digitals es poden integrar en diferents portals cooperatius, temàtics, internacionals …

Nosaltres, des de l’ACHV, també apostem per la digitalització com una eina per conservar i difondre el patrimoni documental veterinari, alhora que promoure la seva investigació. Esperem donar-vos ben aviat notícies sobre els nostres projectes que estem a punt de concretar en el nostre portal.

Fonts:

Más de 75.000 títulos digitalizados

Digitalización de obras en la Biblioteca Nacional de España

BNE: La memoria del mañana

300 años de la BNE. Es tuya

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s