La veterinaria a través de los tiempos: llibre excepcional sobre la nostra història

La Veterinària a través de los tiempos”, un nou llibre escrit per la veterinària Yolanda Vela i el periodista Javier Lafuente, sobre el passat veterinari al llarg de la història de la humanitat.

El llibre ha estat publicat pel Servet, l’editor del grup ASIS, en el que es ret homenatge a la veterinària, en motiu de la celebració de l’Any Veterinàri Mundial que ha tingut lloc aquest 2011 que acaba.

Escrit de forma didàctica, agradable i alhora amb rigor aquesta obra compila les principals fites de la Veterinària des de l’antiguetat fins al present. Plantejat com un compendi de divulgació sobre el passat veterinari incorpora un conjunt d’anècdotes i curiositats, amb una part cronològica, que explica l’evolució de la professió des de la domesticació dels animals i les primeres civilitzacions (Mesopotàmia, Grècia, Roma, Xina, Egipte…), durant l’Edat Mitjana i el Renaixement, fins a l’aparició de la primera escola de Veterinària a Lyon (França), un fet fonamental que va suposar la transformació de la pràctica veterinària  en una ciència assimilable a qualsevol altra, tal com es  reconeix globalment avui dia.

Els autors han dissenyat aquest treball “amb la finalitat de acostar-se a la societat de Veterinària de la història amb el rigor i el respecte que es mereix” i com “un homenatge a tots aquells que a través dels temps van ser encarregats dignifiquen aquesta professió”, com s’explica en la presentació del llibre. Al llarg de les 344 pàgines i 380 imatges, hi podrem trobar un extensos capítols de la història de les malalties que han marcat i sobre les diferents especialitats veterinàries que han marcat una fita històrica en l’evolució de la disciplina, així com al passat i el present de bestiar, la història de la inspecció d’aliments, reproducció animal o la veterinària militar, entre d’altres temes. Un dels grans mèrits amb que compta aquest projecte editorial es que ha aplegat un total de 48 professionals, entre els quals podrem trobar membres de l’ACHV: Jaume Camps Rabadà, José Manuel Gutiérrez Garcia i Vicenç Allué Blanch, que han col. laborat en la redacció final a través d’articles d’opinió que retraten diferents parts de la història de les malalties i recerca històrica veterinària. Així mateix persones il.lustres de la professió com Bernard Vallat, president d’OIE, Juan Jose Badiola, president del Consejo General de Colegios Veterinarios de España, o José Manuel Etxaniz, president de l’Associació Española de Historia de la Veterinaria, o el recentment desaparegut president de la Real Academia de Ciencias Veterinarias, Carlos Luis de Cuenca, entre d’altres, confereixen prestigi a aquesta obra amb la seva participació.

Els autors principals porten a terme la seva activitat professional al grup ASIS: Javier Lafuente és cap del Departament de continguts i Yolanda Vela és el cap del Departament de llibres.

La veterinaria a través de los tiempos / Yolanda Vela Palacio y Javier Lafuente González.- Ediciones Servet.- 344 p.-ISBN: 978-84-92569-65-6.- Podeu consultar una mostra del llibre.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s