El Museu Blau presenta les seves credencials …

Es agradable veure com s’esvaeixen els dubtes inicials que comentàvem fa uns mesos en aquest mateix punt en la noticia “Adéu Museu de Zoologia, Hola Museu de Ciències Naturals !” i que va tenir una certa repercussió. El cas es que ahir, durant la nostra visita al nou espai museístic varem quedar agradablement sorpresos i entusiasmats.

Un nou museu s’obre a l’opinió pública amb una gran aposta escenogràfica. Els audiovisuals hi son presents de bon principi i ajuden, i molt, a fer mes atractiva l’oferta del Museu de Ciències Naturals, conegut en la seva seu del Fòrum com a Museu Blau.

A l’entrada del Museu ja podem veure un immens planisferi on la terra va evolucionant de forma animada des dels temps mes remots fins un imaginari any zero en que els continents estan ja configurats com els coneixem avui dia. A continuació la història de les ciències naturals queden explicades a través d’un documental en tres mòduls on van apareixent alhora científics que han marcat la història de les ciències naturals fins arribar a una xerrada de Lovelock explicant la seva teoria de Gaia.

Planeta Vida” es la mes gran exposició que ens convida a través de eines interactives, vídeos de diferents científics que exposen els seus projectes i les exposicions tradicionals en vitrines. Una combinació equilibrada d’antic i nou que fa la delícia de petits i grans. Uns sensors posats en una imatge que simula una  basa es una atracció per la mainada. Es sorprenent com a través de la diversió es pot aprendre i molt !!.

Els espais dedicat a geologia, plantes i animals son força atractius – tot i l’estructura de l’Edifici Fòrum. Tothom pot activar diferents panells situats estratègicament que ens expliquen de forma interactiva experiències de tota mena. El gràfic i el multimèdia son presents en tot el museu. Un racó sobre els sons dels diferents ocells del Montseny en cada estació de l’any i del dia i nit es un espai especialment atraient per fer un “break” i descansar la vista tot observant la Plaça del Fòrum … Els animals que anteriorment dormien la pols a l’antiga seu del Museu de Zoologia, ara espai de recerca i investigació, troben ara en aquest espai un renovat protagonisme i des del lleó fins al mes minúscul dels insectes està ben representat. Uns éssers vius que fins i tot els microscòpics mereixen un espai diferenciat.

Sortint del recinte expositiu un espai dedicat al vessant didàctic i de recerca del Zoològic de Barcelona, una zona “Chillout” on la mainada experimenta amb música i documentals de la natura, la mediateca i un passadís on els artistes Xavier Bellés i Perico Pastor en el seu projecte de bestiari, ens retrotrauen als bestiaris medievals que tan protagonisme van tenir a l’Edat Mitjana fan del renovat Museu un espai amè i de gran prospectiva al que animem a conèixer i gaudir al mateix temps que aprenem. Què el coneixement no esta renyit amb el plaer de les ànimes inquietes …

One comment

  • Encara no l’he vist, però espero anar-hi aviat. S’ha de donat la màxima de publicitat i facilitats de visita per a què, tothom, se senti atret i interessat per aquest museu.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s