Ciencia : revista hispanoamericana de ciencias puras y aplicadas (1940-1975), ara en digital

L’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero de València ha posat a disposició dels investigadors espanyols i estrangers i del públic interessat, en general, la versió digital de la revista Ciencia, revista hispanoamericana de ciencias puras y aplicadas (1940-1975). Una edició coordinada per Josep Lluís Barona, catedràtic d’història de la ciència i investigador de l’Institut López Piñero.
Ciencia, revista publicada a Mèxic des de l’inici de l’exili fins a la mort de Franco, va servir de senyal d’identitat de la comunitat científica republicana en l’exili. Es tracta d’una revista, l’edició completa de la qual resulta difícilment accessible en les biblioteques espanyoles, on va deixar d’arribar, al poc de temps de començar a publicar-se, per raons de censura. Gràcies a la labor de recopilació del professor José M. Cobos de la Universitat d’Extremadura s’ha pogut completar la col·lecció, a partir de la qual realitzar el procés tècnic de digitalització.

L’edició digital de la revista posa el colofó al programa commemoratiu L’Exili científic republicà, un balanç històric 70 anys després, celebrat al Palau de Cerveró, seu de l’institut (Plaça Cisneros, 4, València), a partir de novembre de 2009. Es va iniciar amb un congrés internacional que ha donat origen a una monografia col·lectiva, i una Exposició sobre Científics de l’Exili, oberta al públic fins maig de 2010.

Podeu accedir als continguts en línia d’aquesta publicació:

Ciencia. Revista hispano-americana de Ciencias puras y aplicadas (1940-1975)

One comment

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s