ACHV participa en l’acte que rememora Ramón Llull a la UAB

Aquest matí ha tingut lloc a la UAB un acte de record i homenatge a la figura de Ramón Llull, l’insigne filòsof, teòleg i també científic català de l’Edat Mitjana que segueix cada cop mes despertant les nostres ànsies de coneixement i estudi vers la seva persona i les circumstàncies de la seva època que el van acompanyar.

L’acte ha estat presidit per el degà de la Facultat de Veterinària Manel López Bejar, el director de ARCHIVIVM LVLIANVM, Pere Villalva i Varneda, i el director del Projecte ISLAMOLATINA, el prof. José Martínez Gázquez.

S’han presentat dues conferències, una de les quals “Ramón Llull i la Ciència Medieval” hem promogut des de la nostra associació i en la qual hem prestés situar la figura de Llull en el context de la ciència i medi natural medievals, posant èmfasi en els coneixements biomèdics de Llull i en la relació entre els animals i l’home durant el periode medieval i alguns exemples de literatura animalística que caracteritza l’ambient que viu el nostre personatge.

També hi ha hagut una participació del prof. Jaume Medina i Casanoves, especialista en l’obra lul.liana amb la conferència “Les figures lul.lianes i les miniatures del Breviculum“.

L”acte es complementa amb una exposició a la Biblioteca d’Humanitats sobre “Figures artístiques o la Màquina de la Veritat“.

Podeu consultar la nostra presentació que ha tingut lloc aquest matí: Ramón Llull i la Ciència Medieval. Esperem que la trobeu prou interssant i us animi a obrir nous camis de recerca en la història de la ciència catalana

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s