Neotenització, o com els llops van transformar-se en gossos (Jaume Camps)


Jaume Camps segueix revelant-los els seus coneixements – que semblen inabastables – amb una nova contribució. Aquest cop es tracta de difondre el procés conegut com a “Neotenització” (també conegut com “heterocronisme juvenil” a patir del qual es determina les raons per les quals els llops han arribat a transformar-se en gossos, creant així una nova espècie animal

La Neotenització és conseqüència de la selecció de llobatons abans de l’”imprinting” per part dels nostres avantpassats des del Paleolític Superior. Van ser escollits per reproduir-los aquells que tenien una sèrie de característiques com la durada del “periode infantil”, aspecte diferent al dels llops, configuració física i desenvolupament, sentit de la curiositat, comparació en el creixement, període de son i relació nictameral, dominança i jocs agonístics, sol.licitud de menjar i llepades, orelles penjants, lladruc infantil, agressivitat disminuïda, manteniment “sella de muntar”, coloració del pel, obesitat i posició de la cua.

Característques que van permetre que els humans obtinguéssin característques i prestacions diferents segons les necessitats que volien satisfer les diferents poblacions al llarg de la història.

Podeu consultar aquesta contribució a:

La Transformación desde lobos hacia perros fue por “neotenización” / Jaume Camps [treball no publicat cedit per l’autor] (Setembre 2010)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s