Animals i religions en la història: article de Jaume Camps

En Jaume ens apropa en aquest article la importància que han tingut els animals de companyia en les nostres societats al llarg de la història. Hi ha jugat un paper preponderant en diversos àmbits, entre els quals el religiós hi te un espai primordial.

Analitzant el paper de les diferents religions mundials des de l’inici dels temps, es pot distingir el grup de les religions monoteistes derivades de la Biblia de la resta.  Les nostres festes, proverbis i cites negatives, etimològicament parlant, com “cinisme”, “canícula”, …. son habituals així com els sentiments contraposats que la nostra societat te envers els animals de companyia amb por, odi o apreci i estimació profundes. Hi ha persones que son amants només dels gossos i gats però que poden menysperar l’altra espècie.

Moltes persones poden mantenir un sentiment negatiu vers els animals de companyia que el manifesten a través de tot el relacionat amb aquests sense cap raonament. Els mitjans de comunicació també juguen el seu paper en difondre el “vessant negatiu” que ven mes …

Els animals que han viscut durant segles al nostre costat s’han fet mereixedors del nostre apreci. En paraules del Jaume Camps:

“Hauríem de raonar, i consensuar entre tots, l’acceptació i consideració, dels gossos i dels gats, com “membres numeraris” en la nostra societat”

Podeu consultar aquesta contribució a:

Las religiones históricas aceptaron, a perros y gatos,de forma muy diversa,ya desde sus inicios./ Jaume Camps [treball no publicat cedit per l’autor] (Juny 2010)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s