XVI Congrés d’Història de la Medicina Catalana (11-13 de juny de 2010)

Els dies 11 a 13 de juny de 2010 se celebrarà a Sant Feliu de Guíxols el XVI Congrés d’Història de la Medicina Catalana. La seu del Congrés serà el Museu d’Història de Sant Feliu – Espai del Metge Rural, situat a la plaça del Monestir, s/n (edifici del Monestir) de Sant Feliu de Guíxols. L’organització de les jornades es fruit de la coordinació entre el Museu d’Història de Sant Feliu i la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

Els temes del congrés han estat escollits en funció del propi entorn geogràfic: així, es parlarà de la medicina de les terres gironines, de la medicina del passat, del present i fins i tot del futur, i de tots els aspectes relacionats amb l’atenció a la salut en el medi rural.

Un projecte actualment en marxa per part d’un grup d’investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona sobre el paper de les fonts bibliogràfiques en la història de la medicina i les aportacions relacionades amb aquest tema ompliran un altre part del programa.

Finalment, les comunicacions lliures ens permetran conèixer altres treballs i línies de recerca. I com en aquell inicial congrés de 1970, ens honoren amb la seva presència col•legues distingits arribats d’altres terres amb les que ens uneixen estrets vincles històrics i culturals: el País Valencià, Andorra i Montpeller. Els treballs presentats es publicaran a la revista Gimbernat.

Podeu consultar el Programa Oficial i el Programa d’activitats lúdiques

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s