Celestino Mutis, a la cerca del “dorado vegetal”: una exposició a la BCT de la UAB

A la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB (BCT) s’acaba d’inaugurar una exposició sobre el naturalista gadità José Celestino Mutis (1783-1816). Un explorador, botànic i home de ciència que va exercir a Nueva Granada –actual Colombia–  enviat per la Corona Espanyola per explorar els territoris d’ultramar. Durant molts anys es va dedicar a inventariar la flora de la zona, classificada segons el sistema de Linneu i amb dibuixos propis. De les seves investigacions en va sorgir una publicació: Flora de la Real Expedición Botánica del Nuevo Reino de Granada : 1783-1816, de gran valor històric i artístic, com una mostra mes de les expedicions portades a terme durant la Il.lustració.

La BCT us mostra un facsímil de la seva “Flora….” que es van editar en facsímil en motiu del V Centenari del Descobriment d’Amèrica. Els textos originals de Mutis es complementen amb textos i bibliografia actualitzada. Entre 1954 i 1964 se’n van publicar 4 vol. Al 1976 es torna a reprendre l’edició de la resta de volums però l’obra resta inacabada.

Com a col·laboració excepcional, hem rebut el suport del Museu Nacional de Colòmbia, que ens ha facilitat els cartells (sèrie iconogràfica) que el museu va preparar per difondre l’obra de Mutis en el bicentenari de la seva mort. La sèrie iconogràfica forma part d’una exposició itinerant per difondre l’obra de Mutis, especialment a les escoles de Colòmbia. La sèrie de cartells la podeu veure al vestíbul de la biblioteca o bé a través de la web. Podeu consultar altres obres de Celestino Mutis i sobre Celestino Mutis a les biblioteques universitàries catalanes.

Exposició virtual:

José Celestino Mutis: en busca del Dorado Vegetal

Exposició presencial:

Vestíbul de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia UAB (Maig-Juny de 2010)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s