Christian Sichau, els museus científics entre l’exhibició i la participació

“Els museus de ciència moderns entretenen al visitant amb activitats, però els panells explicatius segueixen sent essencials”

Dintre del cicle de seminaris “La ciència i els seus públics“, del Centre d’Història de la Ciència (CEHIC) de la UAB, el professor Christian Sichau va ser convidat per parlar sobre els museus de ciència i la seva experiència en la replicació d’experiments com a mètode historiogràfic. El Dr. Sichau va compartir amb UABDivulga la seva experiència en les exposicions científiques, contrastant el model clàssic de museu amb els anomenats “Science Center“, que ofereixen activitats per a tots els públics, així com els innovadors “School Labs“, on els estudiants poden participar de l’avantguarda científica i tecnològica.

Sichau es físic i historiador de la ciència a la Universitat de Oldenburg (Alemanya). Des de 2003 fins a 2009 va ser comissari d’una exposició sobre física, geofísica i geodèsia al Deutsches Museum de Munich. En aquest context, ha participat en molts debats internacionals sobre com reunir i exhibir instruments i aparells científics. Des de 2009 és responsable del desenvolupament de l’exposició “experimenta”, un nou museu científic a Heilbronn (Alemanya).

Consulteu l’entrevisa feta per Jordi Mora Casanova amb el Dr. SichauChristian Sichau, físic, historiador de la ciència i expert en museus” feta per UABDivulga

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s