Cultures de les Llets del Món: Col.loqui a París (6-7 de maig de 2010)

Properament es portarà a terme un col·loqui Ocha “Cultures de les Llets del Món“, el 6 i 7 de maig de 2010, a París, al Museum National d’Histoire Naturelle. Teniu de termini límit d’inscripció : 26 abril de 2010

Es tracta d’un  col·loqui internacional sobre el món de la llet al llarg de diferents societats i geografies. «Cultures de les llets del món» proposa seguir les diversitats existents en el món de la llet : diversitat de les espècies làcties, diversitat dels sistemes de cria dels productors de llet i dels territoris en els quals es desenvolupen, diversitat dels productes procedents derivats de la llet i del coneixement làctic, diversitat de les representacions i dels usos de la llet i dels seus productes, i finalment diversitat dels homes que produeixen, transformen, creen i innoven. Ens aproparem a la “cultura de la llet” des de diferents punts de vista, disciplines i llocs : arqueozoologia, prehistòria, zootècnia i agronomia, bioquímica, economia, geografia, etnologia i antropologia, i sociologia.

Podreu descobrir com  la Xina i el Japó no han esperat el XXè per descobrir la llet, que des del VIè de la nostra era, el Qimin Yaoshu, cèlebre tractat d’agricultura xinès de Jia Sixie, descrivia ja la conservació de la llet per deshidratació i assecament… I que Jia Sixie sabia fabricar iogurts!. Comprovareu que grecs antics i xinesos donaven la mateixa definició als bàrbars : els que s’alimentaven exclusivament de llet i de llet no transformada, no cuinada, de la llet massa natural en suma!. Un inconvenient al qual escapen la mantega i el formatge… Sabíeu que el formatge, en la dieta mediterrània de l’Antiguitat, es consumia més sovint raspat ?. Coneixereu les cultures de l’Asia Central que es van fundar entorn els productes làctics  i també nombrosos pobles de criadors a l’Àfrica. I podreu comparar les pràctiques formatgeres tradicionals de Mèxic amb els Estats Units o Franca.

Programa detallat del Col.loqui; llista de membres participants, i butlletí d’inscripció.

2 comentaris

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s