Valérie Chansigaud: un projecte exitós en la història ornitològica i naturalista

Aquest darrer any ha sortit un llibre sobre la història de l’estudi de les aus que volem destacar ja que el trobem molt adient per fer difusió de com ha anat evolucionant la recerca ornitològica a través dels anys. L’autora, Valérie Chansigaud es una apassionada de la història de la biologia, medi ambient, pintura naturalista, i també de les aus. Vaja, gairebé comparteix els mateixos interessos que el redactor d’aquest blog. I a sobre, una internauta que també s’apassiona per les noves tecnologies. Nomes cal veure la seva web i el seu projecte d’història de la zoologia i botànica, integrat dins el global història de les ciències dins la wikipèdia francesa. Un treball realment admirable !!.

La seva obra, publicada inicialment en francès i traduïda l’any passat en anglès consta de set capítols principals distribuïts cronològicament en: 1 Antiguetat, 2. Edat Mitjana, 3. Renaixement, 4. Segle XVII, 5. Segle XVIII, 6. Segle XIX, i el darrer 7. Segle XX:

Es un llibre impressionant que examina el desenvolupament d’ornitologia des de temps antics fins al dia present. A cada apartat hi trobareu els grans estudiosos del moment com  Gilbert White, John James Audubon, Alfred Russell Wallace i Roger Tory Peterson, així com molts altres ornitòlegs que han donat el seu nom a diferents espècies d’ocells – Pallas, Blyth, Steller, etc.. A totes les pàgines hi trobareu treballs artístics esplèndids amb figures pintades pels propis científics i retrats dels representants en qüestió. Al final del llibre una cronologia detalla cada esdeveniment ornitològic significatiu durant els passats dos mil·lennis, fent d’aquest llibre una eina de lectura bàsica per a qualsevol interessat en l’ornitologia en l’època actual i les seves arrels en el passat.

Per mi, conèixer una mica l’obra i la tasca de la Valérie, ha estat un descobriment que volia compartir amb tots els nostres seguidors. Segurament alguns de vosaltres ja la coneixíeu, i els que no estareu àvids de llegir les seves publicacions i investigacions

Les dades bibliogràfiques de l’obra:

History of Ornithology / by Valerie Chansigaud (Author).- New Holland Publishers Ltd , (2009).- 240 pages.- ISBN-10: 1847734332 (També per l’edició francesa i la propera edició USA).- L’edició francesa la trobareu a la Biblioteca de Veterinària UAB.


Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s