El gos i gat en la societat: història d’una passió, per Jaume Camps

En Jaume segueix captivant-nos amb al seva activitat frenètica. Escriptor compulsiu i de múltiples facetes ens aporta la seva visió sobre com els animals de companyia per excel.lència, el gos i el gat, ens han acompanyat al llarg de la història i s’han fet partíceps de les nostres vides i la nostra convivència.

No es habitual que un representant polític i menys la prefectura de l’estat avalui positivament en aquest país els animals de companyia. Per això no podem deixar de prendre nota del pròleg al llibre d’AffinityLos animales en la sociedad. Hacia un nuevo modelo de convivéncia” (1.994), obra àmpliament distribuida i de gran valor pedagògic, en que la Reina Sofia va signar en el seu moment. Recollint les seves paraules:

” Los animales de compañía se han integrado de tal forma en la sociedad urbana, cumpliendo una amplia gama de funciones y servicios, que se han hecho imprescindibles para muchos de nuestros conciudadanos. Por ello merecen todo nuestro respeto y nuestro cariño…

… Es preciso que todos nos mentalicemos de que los animales de compañía no son solo una fuente de salud y alegría, sino que ayudan, con su fidelidad y cariño, a equilibrar y mejorar las relaciones humanas, y muy especialmente en el medio urbano. Nuestros queridos amigos nos ayudan, en definitiva, a mejorar nuestra calidad de vida. A ser mejores.”

Be, un text possiblement impensable fa anys enrera per part d’un polític espanyol. El cas es que la societat s’està sensibilitzant cada cop mes sobre la importància dels animals de companyia, dels beneficis que ens aporten i de la necessitat de tenir-ne una cura responsable. Com ens diu el Jaume: “Recordem que els animals de companyia ja son part indissoluble de la nostre societat. Deurem de admetre aquest fet. I cuidar-los i protegir-los. Sempre, però, tenint compte de que som de espècies diferents.”

Podeu consultar aquesta contribució a:

El gos i el gat en la societat / Jaume Camps [treball no publicat cedit per l’autor] (Gener 2010)

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s