Notícia sobre el Congrés de Toledo 2009

La setmana passada va acabar el XV Congreso Nacional y VI Congreso Iberoamericano de Historia de la Veterinaria (Toledo – 13/14. Noviembre 2009). Malgrat no hem pogut assistir personalment si que hi han anat alguns dels nostres membres, en concret el Jose Manuel Gutiérrez i el Josep Ma Aguirre.  Pel que podem saber, ha estat força positiu, tenint present que va estar a punt de no poder-se celebrar, i amb cert ressó a la premsa local.

Sobre el congrés ha destacat la conferència inaugural a càrrec de D. Luis Angel Moreno Fernandez CaparrósEl Caballo y su utilitzación castrense durante la etapa visigoda” del dia 13 de novembre i la conferència de clausura a càrrec de Luis Alberto Garcia AliaOrigen histórico de una controversia actual en Verterinaria: la inspección y control de carnes y el sacrificio por los ritos judio e islamico” del dia següent.

Confiem que aviat podrem llegir les ponències presentades des de la web de la AEHV. Mes informació al darrer butlletí de l’AEHV.

A la imatge que il.lustra aquest post podeu veure un gravat de un incunable pertanyanet a la Colección Borbón-Lorenzana, integrada a la Biblioteca de Castilla la Mancha. Es tracta d’un gravat de l’0bra “De Horus Sanitatis” editat a Maguncia el 1491. Un dels herbaris, en el sentit mes global del terme, mes importants de finals de l’Edat Mitjana i principis del Renaixement que van tenir gran predicament las països germànics.

One comment

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s