Pigs and Humans, una història mil.lenària entre dues espècies

Els porcs són un dels animals més paradoxals per la relació desenvolupada en relació amb els humans. Aquests víncles han evolucionat en una etapa llarga i variada: de bèstia salvatge i noble del bosc a ser un animal domèstic criat a les granges;
des d’un símbol d’estatus, posició i abundància, fins a un estès tabú alimentari; des de tòtem religiós venerat, fins a un símbol parodiat als mass media.

Aixi podem començar la presentació d’una novetat editorial: Pigs and Humans: 10,000 Years of Interaction (Hardcover) / by Umberto Albarella (Editor), Keith Dobney (Editor), Anton Ervynck (Editor), Peter Rowley-Conwy (Editor)
(Oxford University Press, 2008).- 400 pages.- ISBN-10: 0199207046

Aquesta obra arreplega els erudits en la recerca del porc des de diferents punts de vista, subratllant el paper que els porcs salvatges i domèstics han jugat en societats humanes de to el món durant els darrers 10.000 anys. Les 22 contribucions aborden una gamma ampla i diversa en temes cronològics, geogràfics, i sobre diferents conceptes, s’enbranca dins de les disciplines de l’arqueologia, zoologia, antropologia, i biologia, així com història de l’art i la història en general. S’exploren arees tant diverses com l’evolució i la taxonomia, domesticació i cria, etnografia, ó ritual i art; i presenta algunes de les últimes teories i tècniques metodològiques de recerca.
Aquesta obra serveix en definitiva per aprofundir la nostra comprensió de molts dels aspectes de la relació complexa i canviant entre l’home i el porc al llarg del temps i de l’espai, pel que pot interessar a un públic molt variat.
El podreu consultar en algunes biblioteques universitàries catalanes.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s